EHBO Vereniging Renkum/Heelsum

Beginnerscursus

De nieuwe beginnerscursus is gestart op dinsdag 28 januari 2020!
 
De opleiding die gegeven wordt is voor het ‘Eenheidsdiploma EHBO’, inclusief reanimatie met AED en verbandleer. De cursus bestaat uit ongeveer 12 lesavonden en bevat zowel theorie- als praktijklessen en een tentamenavond. De gehele materie wordt behandeld volgens de nieuwste uitgave van het EHBO boekje(27e druk) uitgegeven door de “Het Oranje Kruis”.
 
Een gediplomeerd EHBO-kaderinstructeur zal de cursus leiden. Het reanimatie-gedeelte wordt verzorgd volgens de richtlijnen van het “Oranje Kruis”. Op de lesavonden wordt met praktische opdrachten onderling geoefend. Wij hebben het geluk dat onze instructeur ook gediplomeerd LOTUS is. LOTUS staat voor Landelijke Opleiding Tot Uiting van Slachtoffers. Een LOTUS kan een functionele bijdrage leveren aan een realistische oefening. Zo wordt het praktijkgerichte karakter van de cursus gewaarborgd, wat de kans op slagen vergroot.
De opleiding wordt afgesloten met een examen in de opleidingslocatie. Het “Oranje Kruis” wijst hiervoor 2 examinatoren aan, met ondersteuning van LOTUS.
 
Om het diploma geldig te houden, bieden wij u een z.g. vervolgopleiding aan.
De cursussen worden bijna wekelijks gehouden op dinsdagen van 19.30-21.30 uur in het lesgebouw Huis van Renkum(Europalaan 11, 6871ZA te Renkum).
Indien u meer informatie wenst, dan kunt u deze aanvragen bij het secretariaat.
 
 De cursusavonden voor 2020 zijn: 
1 28 januari
2 4 februari
3 11 februari
4 25 februari
5   3 maart
6 10 maart
7 24 maart
8 31 maart
9 7 april
10 14 april
11 28 april
12 : Examen 12 mei (onder voorbehoud)