Get Adobe Flash player
Contact
Secretariaat:
Mevrouw A.R.J. van den Wollenberg
0317-316759
secretaris@ehborenkumheelsum.nl
  

postheadericon EHBO Cursus

De opleiding die gegeven wordt is voor het 'Eenheidsdiploma EHBO', inclusief reanimatie en verbandleer. De cursus bestaat uit ongeveer 12 lesavonden en bevat zowel theorie- als praktijklessen en een tentamenavond. De gehele materie wordt behandeld volgens de nieuwste uitgave van het EHBO boekje (26e druk) uitgegeven door de "Het Oranje Kruis".  Een gediplomeerde EHBO-kaderinstructeur zal de cursus leiden. Het reanimatie-gedeelte wordt verzorgd volgens de richtlijnen van het "Oranje Kruis". Op de lesavonden wordt met praktische opdrachten onderling geoefend en regelmatig is een  "Lotus slachtoffer" aanwezig, die graag zijn/haar ervaringen als slachtoffer wil laten zien. Zo wordt het praktijkgerichte karakter van de cursus gewaarborgd, wat de kans op slagen vergroot.

Bij voldoende aanmeldingen zal op dinsdag 24 november 2015 gestart worden met de opleiding.

De opleiding wordt afgesloten met een examen in de opleidingslokatie. Het "Oranje Kruis" wijst hiervoor 2 examinatoren aan.

Om het diploma geldig te houden, bieden wij u een z.g. vervolgopleiding aan.

In het najaar van 2015 treft u op deze site (welkomsmenu) de data van de herhalings-lesavonden aan.

De cursussen worden gehouden wekelijks op dinsdagen om 19.30 uur in het lesgebouw Groeneweg 14 te Renkum. (Tel. lesgebouw 0317 - 318934)


Indien u meer informatie wenst, dan kunt u deze via het contactformulier stellen aan het secretariaat.

  

postheadericon EHBO bij kinderen

Wij bieden de cursus EHBO bij kinderen aan.Wilt u meer informatie ?.Neem dan contact met ons op via het contactformulier.


postheadericon EHBO sportletsels

Jaarlijks gebeuren er in Nederland tijdens het beoefenen van sport ruim 50.000 ongevallen per week, waarvan de helft in het weekend. Van elke tien sporters raken er jaarlijks zes geblesseerd. Twee van hen moeten zich hiervoor onder medische behandeling stellen. Bij sportbeoefening kunnen allerlei letsels voorkomen, echter bij sommige sporten komen bepaalde vormen van plaatselijk letsel opvallend vaak voor. Dit hangt samen met voor die tak van sport specifieke bewegingen of handelingen.

Een goede eerste hulp bij sportletsel is in de eerste plaats nodig om de directe gevolgen van een sportletsel zo beperkt mogelijk te houden, verder om de hersteltijd te verkorten en de schade voor de lange termijn te beperken.


postheadericon Reanimatie & Cursus AED

Veel mensen overlijden als gevolg van een circulatiestilstand. De bloedtoevoer in het lichaam stopt, daarmee tevens de ademhaling. Dit zal na minuten tot gevolg hebben dat de hersenen onherstelbaar beschadigt raken. Wanneer iemand binnen de eerste minuten met reanimatie begint, kan dit worden voorkomen.

Wij verzorgen deze cursus volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad/Hartstichting.

Jaarlijks dient u hiervoor één herhalingsavond te volgen.